Czy mieszkasz w wolnym stanie? Jeśli wyjeżdżasz ze stanu, to tylko do wolnych stanów? Oznaczałoby to brak międzylądowań w stanach niewolnych podczas lotu. Jeśli tak, SBR. Są szybkie. I chociaż fałszywe lufy, aby uzyskać krótkie lufy do 16", to jedno, SBR nie psuje niczego 16", lufy ani fałszywego przedłużenia.
Oto mój RFRO, byłem producentem i wszystkie części są gotowe. Zaczęło się od Ruger Charger Takedown, którego celem było zbudowanie najmniejszego, najlżejszego karabinu, jaki mogłem zbudować. Potem zdałem sobie sprawę, że zbudowałem (moim zdaniem) idealny RFRO, ewoluował i kiedy zdałem sobie sprawę, że „to byłoby lepsze”, usunąłem to, co na nim było i dodałem nową część (części). Waży 4# 8ozs, jak pokazano poniżej, jeśli dobrze pamiętam. Mam broń krótką, która waży więcej. Ze względu na lufę TacSol jest to strzelba. Dzięki ATF rura buforowa i kolba, które na nim miałem, odpadły, a podpórka na ramię, którą miałem na innym pistolecie, odpadła i trafiła na to. To zmniejszyło wagę o 8ozs do tego, czym jest dzisiaj. Ta zmiana sprawiła również, że broń krótka, na której się znajdowała, była mniejsza, lżejsza, szybsza i równie celna, ponieważ teraz ją sprawdzam i uzyskam również szybsze czasy w RFPO. Jako broń krótka z podpórką na ramię nie była dopuszczalna w SC, ale jako broń krótka jest. Więc teraz jadę raz i strzelam zarówno z pistoletu, jak i karabinu.
OK, wada SBR. Jeśli przekracza granice stanów, ATF musi zostać powiadomiony z wyprzedzeniem. Ja tego nie robię, więc to dla mnie żaden problem. Jeśli lecisz na zawody i z jakiegoś powodu samolot ląduje w państwie policyjnym, jesteś w czarnej dziurze, jeśli ktoś to wykryje. Jeśli jest tam nielegalne, jest tam nielegalne, czyste i proste. Znowu, ja tego nie robię, ale jeśli to zrobisz, może to być poważny problem. Ja osobiście, gdybym chciał opuścić Maine, aby konkurować (nie mam takiej ochoty), po prostu zostawiłbym SBR w domu i zabrał tylko broń krótką, a nawet to miałoby problemy w stanach, które nie są wolne, ponieważ najmniejszy magazynek dla niego to 33-strzałowy.
edytuj: Zapomniałem o wadzie. ATF pobiera podatek w wysokości 200 $, aby budowniczy, w przypadku powyższego karabinu, czyli ja, nie trafił do więzienia przez 20 lat. Musisz mieć pieczątkę podatkową w ręku przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac nad nią.