Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Steel Challenge Build

5.7K views 13 replies 9 participants last post by  MarkS  
#1 ·
Chcę złożyć karabin Steel Challenge. Myślę o 10-22. Jakie inne bronie wziąć pod uwagę?

#2 · (Edited)
Chcę złożyć karabin Steel Challenge. Myślę o 10-22. Jakie inne bronie wziąć pod uwagę?
Jak głębokie są twoje kieszenie?

Jeden wciąż ma odbiornik Ruger, wszystko inne, co widzisz, to aftermarket a.k.a. zamontowane części.

Image

A potem zaczynasz a.k.a. budować broń krótką, montować części, nie sądzę, żeby cokolwiek było Rugerem, poza śrubami na nich.

Image

#4 · (Edited)
Przedstawię opcję AR.... Zbudowałem podwozie 10/22, kiedy po raz pierwszy zacząłem przyglądać się Steel Challenge, i chociaż był to Frankengun od różnych dostawców, wszystkie były dobrej jakości.... Miałem problemy z uzyskaniem niezawodności z wysoko ocenianych 10-nabojowych magazynków obrotowych... W tym czasie strzelałem 3-gun i karabin akcji od ponad 30 lat, a platforma AR była mi bardzo dobrze znana, podobnie jak AR9 PCC dla USPSA... Przyjaciele strzelali z polimerowych SW 15-22, ale chciałem czegoś nieco cięższego (wiem, wbrew intuicji dla lekkiego, szybko obracającego się karabinu) Miałem dodatkową korzyść... Miałem zarejestrowany SBR, więc wziąłem dedykowaną lufę CMMG 9" i śrubę ze stali nierdzewnej Model B... Miałem ten sam chwyt, spust, policzek SOCOM i elementy sterujące, które znałem... krótka lufa była bonusem, ale super lekki przedni koniec byłby dostępny, lub po prostu piankowy uchwyt na gołej lufie, jeśli chcesz... z 23 nabojami w magazynkach ze stali nierdzewnej Black Dog muszę przerwać cykl strzelania tylko raz po 3 serii, aby przeładować, a nie 4 razy z 10-nabojowym magazynkiem... jednostka CMMG jest bardzo niezawodna z dowolną amunicją CCI... jest zwieńczona zielonym celownikiem Holosun 510c... jednostka CMMG ma wyrzutnik na szynie śruby, a nie zwisający z tyłu lufy jak 15-22, gdzie może zakłócać działanie magazynka, a stalowe wargi podające nie zużywają się tam, gdzie krawędzie stykają się z wargami podającymi 15-22... odpowiedzialność, jaką widzę w 10/22, polega na tym, że wyrzutnik i rampa podająca są częścią wargi magazynka... Miałem 4 czarne magazynki rotor z połowy lat 90. i 6 czerwonych magazynków rotor nowych.... czarne magazynki rotor mierzyły w granicach 0,005" od przodu do tyłu... czerwone magazynki 0,015" od przodu do tyłu... w tym momencie zdecydowałem się na platformę AR....

długoletni przyjaciel od strzelania ma jeden z aluminiowych AR Tippmana i jest bardzo zadowolony z jego wydajności... Jednak nigdy nie strzelałem z niego w zawodach...

Powodzenia z wyborem..... jest wielu strzelców M i GM używających 10/22... o ile Outer Limits jest etapem, wątpię, żebym kiedykolwiek wyszedł z A... pozdrawiam Les L747
Image

#5 ·
To zależy. Dopiero zaczynasz przygodę ze Steel Challenge? Rzucam wyzwanie niestandardowym karabinom za pomocą 10/22 w kolbie Archangel ze sprężynami i spustem Power Customs oraz zieloną kropką Holosun 510. Magazynki BX 25 i Federal Auto Match działają w nim bez zarzutu. Jeśli uda ci się znaleźć, TCR 22 to dobry karabin z żelaznymi przyrządami celowniczymi, wystarczy zmienić kolbę.

#10 ·
Jeśli chcesz wydać pieniądze...KIDD. Uwielbiam ten karabin i jest szybki.
Mam lufę Kidd Supergrade 20", z dwustopniowym spustem Kidd, jest teraz w kolbie Titan. Chciałbym lżejszą kolbę i zwiększyć wagę spustu, teraz jest to 3oz/3oz.
Moim głównym problemem z SG jest to, że trzeba go czyścić co 200 do 300 strzałów, aby pozostał niezawodny. Jak czysto musisz czyścić swój?

Mogę po prostu zacząć od zera z nową bronią, może Ruger?

#8 · (Edited)
Czy mieszkasz w wolnym stanie? Jeśli wyjeżdżasz ze stanu, to tylko do wolnych stanów? Oznaczałoby to brak międzylądowań w stanach niewolnych podczas lotu. Jeśli tak, SBR. Są szybkie. I chociaż fałszywe lufy, aby uzyskać krótkie lufy do 16", to jedno, SBR nie psuje niczego 16", lufy ani fałszywego przedłużenia.

Oto mój RFRO, byłem producentem i wszystkie części są gotowe. Zaczęło się od Ruger Charger Takedown, którego celem było zbudowanie najmniejszego, najlżejszego karabinu, jaki mogłem zbudować. Potem zdałem sobie sprawę, że zbudowałem (moim zdaniem) idealny RFRO, ewoluował i kiedy zdałem sobie sprawę, że „to byłoby lepsze”, usunąłem to, co na nim było i dodałem nową część (części). Waży 4# 8ozs, jak pokazano poniżej, jeśli dobrze pamiętam. Mam broń krótką, która waży więcej. Ze względu na lufę TacSol jest to strzelba. Dzięki ATF rura buforowa i kolba, które na nim miałem, odpadły, a podpórka na ramię, którą miałem na innym pistolecie, odpadła i trafiła na to. To zmniejszyło wagę o 8ozs do tego, czym jest dzisiaj. Ta zmiana sprawiła również, że broń krótka, na której się znajdowała, była mniejsza, lżejsza, szybsza i równie celna, ponieważ teraz ją sprawdzam i uzyskam również szybsze czasy w RFPO. Jako broń krótka z podpórką na ramię nie była dopuszczalna w SC, ale jako broń krótka jest. Więc teraz jadę raz i strzelam zarówno z pistoletu, jak i karabinu.

OK, wada SBR. Jeśli przekracza granice stanów, ATF musi zostać powiadomiony z wyprzedzeniem. Ja tego nie robię, więc to dla mnie żaden problem. Jeśli lecisz na zawody i z jakiegoś powodu samolot ląduje w państwie policyjnym, jesteś w czarnej dziurze, jeśli ktoś to wykryje. Jeśli jest tam nielegalne, jest tam nielegalne, czyste i proste. Znowu, ja tego nie robię, ale jeśli to zrobisz, może to być poważny problem. Ja osobiście, gdybym chciał opuścić Maine, aby konkurować (nie mam takiej ochoty), po prostu zostawiłbym SBR w domu i zabrał tylko broń krótką, a nawet to miałoby problemy w stanach, które nie są wolne, ponieważ najmniejszy magazynek dla niego to 33-strzałowy.

edytuj: Zapomniałem o wadzie. ATF pobiera podatek w wysokości 200 $, aby budowniczy, w przypadku powyższego karabinu, czyli ja, nie trafił do więzienia przez 20 lat. Musisz mieć pieczątkę podatkową w ręku przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac nad nią.

#11 ·
Czy próbowałeś używać suchego smaru Hornady One Shot? Naboje rimfire mogą być brudne, a działanie blowback pogarsza sprawę, smar mokry zatrzymuje brud, który się wydostaje, pozwalając mu się gromadzić. Suchy smar nie ma tego problemu. Tak, to nie jest tanie, ale może warto spróbować, zamiast budować nową broń.

Odpowiadając na twoje pytanie, kiedy używałem mokrego smaru, czyściłem mojego Ruger Charger SBR po każdych 6+ zawodach + treningach, to był dla mnie sezon strzelecki. Nie wymagał czyszczenia, po prostu miało sens wyczyścić go po sezonie. Teraz wygląda na to, że będę go czyścił sprężonym powietrzem i po prostu spryskiwał świeżym One Shot. Ale to jest mój okres próbny z One Shot, więc nic nie jest wykute w kamieniu.

Jeśli spróbujesz, daj nam znać, czy działa to dla ciebie.

#12 ·
MarkS... Strzelam z 9-calowego upper CMMG na SBR... używa dedykowanej lufy i nierdzewnego zespołu zamka CMMG... Mam "zużytą" szczotkę do komory 5,56 na uchwycie T, której używam do czyszczenia komory przed każdym meczem lub treningiem... Przeciągam suchą szczotką z brązu przez lufę i szczoteczką do zębów czyszczę czoło zamka i miejsce, gdzie konwersja przylega do komory... Smaruję ją na mokro olejem wyścigowym Mercury Outboard Quicksilver 2 cycle, który rozprasza węgiel... iglica, wyciąg, szyny... Iglica Bore Buddy i wyciąg EDM z drutu, magazynki z nierdzewnej stali Black Dog z zgrzewanymi ultradźwiękowo wargami... broń jest niezwykle niezawodna z CCI SV i Blazer

#14 ·
Moim problemem jest pierścień węglowy w lufie. Uniemożliwi to całkowite wejście do komory. Zobacz poniżej. To tylko ciasna komora. Dlatego jest tak celny, ale nie mogę mu zaufać w zawodach. Działa na smarowaną amunicję, taką jak SK, lepiej niż na woskową amunicję, taką jak CCI SV. Chyba będę musiał wyczyścić przed zawodami.
Używam suchego smaru Otis, działa świetnie.