Szukałem takiego od lat, widziałem kilka, ale dla mnie to był niski priorytet, a ceny zawsze wydawały się zbyt wysokie, a nawet w tych drogich często brakowało dźwigni bezpieczeństwa, a w tych, które miały ręczne wyrzutniki, często tego też brakowało. W końcu kupiłem wersję Ranger 34-A z oznaczeniem w rozsądnej cenie (wersja bez wyrzutnika - testowanie z atrapami nabojów było trochę frustrujące, ponieważ po testach cyklicznych musiałem wypychać każdy prętem do czyszczenia). Z poprzednich postów myślę, że mój mógł być wersją E, ma szczerbinkę z rowkiem na osłonę, której brakuje, i krótki tylny celownik przeziernikowy, który potrzebował kilku części, ale teraz jest kompletny z dwoma okularami.
Czy ktoś ma dobre zdjęcie prawidłowej osłony szczerbinki? Nie znalazłem dobrego zdjęcia w żadnym z moich wyszukiwań, aby wiedzieć, czego szukać.
Odkryłem, że mój miał mały blok balansujący do prędkości standardowej, Numrich ma duże na stanie, więc teraz mam oba. Jeszcze z niego nie strzelałem, ale myślę, że zacznę od ciężkiego bloku i prędkości standardowej i zobaczę, czy zadziała, na wypadek gdyby sprężyna osłabła przez lata, jeśli nie, przełączę na mały, ponieważ chcę pozostać przy prędkości standardowej. Oto link, ten, który dostałem, wyglądał jak nowy, o wiele lepiej niż ten, który mają na zdjęciu -
gunpartscorp product 260610
Kolekcjonuję głównie Savage'a, ale ze względu na podobieństwa w magazynkach zawsze chciałem mieć jeden z nich do porównania, a konstrukcja z otwartym zamkiem również zawsze mnie interesowała. Odkryłem, że aby używać magazynków Savage 1903, potrzebne jest nowe nacięcie na zatrzask nieco wyżej niż to używane w Savage, tak naprawdę miałem magazynek Savage przez kilka lat, który miał dodatkowe nacięcie i stwierdziłem, że było ono odpowiednie dla Modelu 50. Odkryłem również, że magazynki typu Model 50 były również produkowane specjalnie do Savage'a, te wersje wymagałyby nowego nacięcia, aby pasowały do Marlin Model 50.
Oto kilka zdjęć trzech różnych wersji magazynka w stylu Model 50 (które wszystkie wyglądają prawie tak samo, ale nie są wymienne bez modyfikacji) i ich zastosowań, zmodyfikowany magazynek Savage na pierwszym zdjęciu będzie pasował i działał rozsądnie we wszystkich przedstawionych karabinach, w tym w Ranger 34-A.