Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Keltec p17???

14K views 84 replies 27 participants last post by  bumluck20  
#1 ·
Naprawdę chciałbym spróbować jednego, a są tanie. Martwią mnie recenzje. Niektóre wydają się działać bez zarzutu, a inne niezbyt. Za 200 dolarów chciałbym mieć jeden, ale jeśli ma to być problem, wolę zatrzymać moje pieniądze. Co wy na to ludzie, którzy je posiadacie? Przy okazji, nigdy nie posiadałem niczego z Kelteca.

#2 ·
Posiadam dwa zakupione w ciągu ostatniego roku,,,
Oba działają bez zarzutu z amunicją HV.

Oryginalna wersja miała problemy,,,
Ale Kel-Tec wydaje się, że rozwiązał swoje problemy.

Znam kilka osób, które je posiadają tylko ze względu na cenę,,,
Zachowują je i cieszą się nimi ze względu na ich wydajność.

Nie są to pistolety precyzyjne,,,
Ale są łatwo "minute of paper plate" na 25 jardów.

Regulowana szczerbinka jest bardzo łatwa do regulacji,,,
Zawierają nawet odpowiedni klucz imbusowy.

Magazynki za 14,99 $ to również świetny bonus.

Daję swoim pieczęć aprobaty Aaronda H. Grahama.

Jeszcze wczoraj ja i mój kolega,,,
'Wystrzeliliśmy 200 nabojów przez każdy pistolet bez żadnych usterek.

Aarond

#6 ·
Jestem jednym z tych, którzy kupili, ponieważ cena była zbyt dobra, mój lokalny sklep w Columbus miał je kilka razy między Świętem Dziękczynienia a drugim tygodniem stycznia za 159,99 $ fabrycznie nowe z 3 magazynkami. Mój nie miał żadnych problemów ze strzelaniem z CCI mini-mags, to zabawny mały pistolet do strzelania i dość celny

#7 ·
Zero problemów z moją bronią, jeśli chodzi o strzelanie jakąkolwiek tandetną amunicją, której używam.

Po obejrzeniu kilku złych recenzji wydaje się, że "większość" problemów wynika z tego, że ludzie mają problemy z JEDNYM rodzajem amunicji (na przykład Remington subsonics), a następnie, pomimo tego, że broń (z ZEROWYM okresem docierania i BEZ czyszczenia) działa dobrze z każdą inną amunicją, uważają, że Keltec to do niczego broń i KAŻDA broń powinna działać z KAŻDĄ tandetną amunicją na świecie... co bardziej świadczy o ich ignorancji niż o ujawnianiu jakichkolwiek wad broni.

#8 ·
Who-tee-hoo właśnie kupił jeden. Nie mógł wystrzelić jednego magazynka bez zacięcia. Rozebrał go i wyczyścił, powiedział, że był pełen syfu i wiórów metalowych. Spróbował ponownie (ale z tłumikiem, więc to może robić różnicę) i działał znacznie lepiej, ale nadal zacinał się z określoną amunicją. Zapomniałem, jaka amunicja. Miałem tylko jeden keltec. Z mojego doświadczenia to pierwszy i ostatni. Mają fajne pomysły, ale jakość wydaje się być poniżej normy, jest powód wszystkich złych recenzji. Miałem też problemy z obydwoma pistoletami Sig, które posiadam. Ale bez problemów z żadnym taurus (posiadałem kilka) lub glockiem. Ruger, tak. Smith and wesson, nie. Mimo że zaufałem Glockowi, zdecydowałem się nie kupować ich .22lr ze względu na złe recenzje i żałuję, że kupiłem sig p322. I pomyśleć, że sprzedałem idealnie działającego taurus tx22, żeby dostać jam o matic. smh

#9 ·
Who-tee-hoo właśnie kupił jeden. Nie mógł przejść przez jeden magazynek bez zacięcia się.....
Następnie opublikował kolejny film po tym, jak został skrytykowany w swoich komentarzach i odkrył, że broń działa DOBRZE ze wszystkim innym niż Remington subs, których próbował. Działała nawet z wiadrem Thudderbolts.

#10 ·
Uwielbiam te cudowne dzieci YouTube, którym płacą za reklamowanie produktów i nie mają żadnych kwalifikacji zawodowych. W przeciwieństwie do Taurusa, który wysłał pierwszą partię TX22 z wadliwymi lufami, KelTec, o ile wiem, nie miał żadnych powszechnych problemów z P17. Każdy masowo produkowany, tani pistolet będzie miał pewne problemy, ale KelTec stoi za swoimi produktami.

#22 ·
Mam dwa. Obydwa bezbłędne. Jeśli ktoś zadał sobie trud przeczytania instrukcji obsługi, to mówi się, że należy używać dużej prędkości. Zadzwoniłem do Kel tech i zapytałem o hipersoniczną. Powiedzieli, że hyper-vel będzie ok i niczego nie uszkodzi.
Większość zacięć, jakie widziałem, dotyczyła dużej prędkości. Ale cieszę się, że wiem, że są jakieś przykłady, które faktycznie działają.

#28 ·
Niektóre z wczesnych P17 miały problemy. Keltec dodał małą część, która rzekomo znacznie poprawiła działanie pistoletu. Zobacz film MCARBO.

Noszę jeden przy sobie po gospodarstwie, ponieważ jest bardzo lekki i używam go głównie do odstraszania wron i jakiegokolwiek pancernika lub innego stworzenia, na które mogę natknąć się.

Strzelam tylko CCI MINIMAG HP w swoim, i nigdy nie miałem żadnych problemów.

TX22, którą miałem, strzelała wszystkim, co do niej włożyłem, ale P17 była mniejsza i lżejsza i pasowała do moich potrzeb.

#32 · (Edited)
Potrzebuję kolejnego pistoletu kalibru 22 tak bardzo, jak potrzebuję bolącego palca u nogi, ale przeglądałem posty zarówno o Keltecu, jak i Taurusie. Nigdy nie widziałem niczego od Kelteca, co wzbudziłoby moje zainteresowanie, aż do P17. Taurus prawdopodobnie wygra, ponieważ przez lata posiadałem kilka pistoletów centralnego zapłonu Taurus, które nigdy nie sprawiały problemów, mimo że TX jest brzydszy niż Keltec.

Widzę sprawę z amunicją poddźwiękową jako podobną do użytkowników Phoenix, którzy mówią, że strzelają HV i ostatecznie mają pęknięte ramy, gdy instrukcja mówi, aby strzelać tylko amunicją poddźwiękową. To zależy od ciebie, a nie od broni.

Dlaczego broń nie strzela określoną marką amunicji? Nie mam pojęcia. Kupiłem wczesnego Colta AR 15-22 i nie podaje złotych pocisków. Spędziłem sporo czasu z mikrometrem i szkłem powiększającym, porównując amunicję, bez powodzenia, ponieważ większość tańszych rzeczy jest prawie identyczna. Działa dobrze ze wszystkim oprócz złotych pocisków. Ten sam zapas GB działał dobrze w innych pistoletach samopowtarzalnych, ale nie w Colcie. Kupiłem dość wczesnego Rugera SR 22. Z każdą amunicją HV jest niezawodny jak skała, w tym te złote pociski, ale nie działa z amunicją poddźwiękową. To ze względu na konstrukcję, a nie awarię broni. Moja żona ma jeden z nowszych pistoletów Walther PPK/s 22 i jest jak SR 22. Każda amunicja HV jest dobra, poddźwiękowa nie. Przeczytaj instrukcję obsługi.

#33 ·
Potrzebuję kolejnego pistoletu 22 tak bardzo, jak potrzebuję bolącego palca u nogi, ale przeglądałem posty zarówno o Keltecu, jak i Taurusie. Nigdy nie widziałem niczego od Kelteca, co wzbudziłoby moje zainteresowanie, aż do P17. Taurus prawdopodobnie wygra, ponieważ przez lata posiadałem kilka pistoletów centralnego zapłonu Taurusa, które nigdy nie sprawiały problemów, mimo że TX jest brzydszy niż Keltec.

Widzę sprawę z amunicją poddźwiękową jako coś w rodzaju użytkowników Phoenix, którzy mówią, że strzelają HV i ostatecznie mają pęknięte ramy, podczas gdy instrukcja mówi, żeby strzelać tylko amunicją poddźwiękową. To zależy od ciebie, a nie od broni.

Dlaczego broń nie strzela z określoną marką amunicji? Nie mam pojęcia. Kupiłem wczesnego Colta AR 15-22 i nie podaje złotych pocisków. Spędziłem sporo czasu z mikrometrem i szkłem powiększającym, porównując amunicję, nie znajdując szczęścia, ponieważ większość tańszych rzeczy jest prawie identyczna. Działa dobrze ze wszystkim oprócz złotych pocisków. Ten sam zapas GB działał dobrze w innych pistoletach samopowtarzalnych, ale nie w Colcie. Kupiłem dość wczesnego Rugera SR 22. Z każdą amunicją HV jest niezawodny jak skała, w tym ze złotymi pociskami, ale nie działa z amunicją poddźwiękową. To ze względu na konstrukcję, a nie wadę broni. Moja żona ma jeden z nowszych pistoletów Walther PPK/s 22 i jest jak SR 22. Każda amunicja HV jest dobra, poddźwiękowa nie. Przeczytaj instrukcję obsługi.
Widziałeś tx22 compact? Bardzo mi się podoba

#38 ·
Załadowałem 3 magazynki po 10 naboi i zrobiłem 3 szybkie opróżnienia magazynków na 6 krokach. Strzały były kilka cali za nisko, ale nie dotykałem tylnej szczerbinki. P17 jest tak lekki, że to szaleństwo. Naprawdę sprawia wrażenie zabawki, a będąc lekkim, ma w rzeczywistości trochę odrzutu. Kiedy już mocno chwyciłem, łatwo było strzelać szybko. Muszę zabrać go na strzelnicę, zanim dam kciuk w górę, ale jak na razie mi się podoba. Gdybym kilka dni temu nie zobaczył, jak ktoś inny zakłada o tym wątek, nie wiedziałbym, że istnieje.

#40 ·
Załadowałem 3 magazynki po 10 naboi i zrobiłem 3 szybkie zrzuty magazynków na 6 krokach. Strzały były kilka cali za nisko, ale nie dotknąłem tylnej szczerbinki. P17 jest tak lekki, że to szaleństwo. Naprawdę sprawia wrażenie zabawki, a będąc lekkim, ma w zasadzie odrzut. Kiedy już dobrze go chwyciłem, łatwo było strzelać szybko. Muszę zabrać go na strzelnicę, zanim dam kciuk w górę, ale jak na razie mi się podoba. Gdybym kilka dni temu nie zobaczył, jak ktoś inny zakłada o tym wątek, nie wiedziałbym, że istnieje.
Może kupię jeden. I tak mogę go naprawić, jeśli nie działa. Jestem całkiem dobry w tym, żeby wszystko działało i funkcjonowało poprawnie. Mój lcp 380 max był kompletnym koszmarem, kiedy go dostałem. Zaciął się na drugim naboju. Ojej. Mój Ruger 5.7 również nie cofał zamka do przodu. Naprawiłem je. Teraz działają bez zarzutu. Podoba mi się pomysł posiadania lekkiego pistoletu jednorazowego użytku (w sensie, że jeśli coś się z nim stanie, moje uczucia nie zostaną zranione) dla mojego BOB. Nadal nie jestem fanem Kelteca, ale chcę nim być. Chciałbym też pistolet PMR30 .22 mag, ale po przeczytaniu i obejrzeniu filmów na jego temat, kupiłem zamiast niego 5.7. Jest to w zasadzie centralny zapłon .22 mag. Mój mieści 29 naboi.

#45 ·
Jive Turkey, wyregulowałem celowniki w obu moich K17 za pomocą dołączonego klucza. Można regulować nawiew i elewację i jest to bardzo łatwe. Zajęło mi trochę czasu, żeby doprowadzić je do perfekcji. Po prostu wprowadzałem małe poprawki za każdym razem, gdy strzelałem grupę, a teraz wszystkie grupy są idealnie wyśrodkowane na moim punkcie celowania. Pół obrotu wystarczy, aby przesunąć punkt trafienia o około 0,75" na tarczy oddalonej o 10 jardów.

#46 ·
Jive Turkey, wyregulowałem celowniki w obu moich K17 za pomocą dołączonego klucza. Można regulować nawiew i elewację i jest to bardzo łatwe. Zajęło mi trochę czasu, żeby doprowadzić je do perfekcji. Po prostu wprowadzałem małe poprawki za każdym razem, gdy strzelałem grupę i teraz wszystkie grupy są idealnie wyśrodkowane na moim punkcie celowania. Pół obrotu wystarczy, aby przesunąć punkt trafienia o około 0,75" na tarczy w odległości 10 jardów.
Wyregulowałem go o ćwierć obrotu w górę i wczoraj wystrzeliłem kolejne 30 nabojów na dystansie 8-9 jardów. Nadal było trochę nisko. W niedzielę lub poniedziałek zabiorę go na strzelnicę i doprowadzę do stanu, w jakim chcę. Naprawdę uważam, że pistolet jest dobrą ofertą za to, czym jest. Myślę, że byłoby wspaniale po prostu trzymać go w mojej ciężarówce. Powinien stanowić przyzwoity element do noszenia po górach podczas polowania na żeń-szeń. Przejrzałem już moje pudełko z kaburami i znalazłem taką, która dobrze pasuje.