Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Kartony mleka CCI Maxi Mag

6.4K views 40 replies 20 participants last post by  Plainsman  
#1 ·
Minęło trochę czasu, odkąd widziałem to w Walmart… Ale proszę bardzo, wczoraj mieli kilka kartonów w cenie 29,46 $, więc je wziąłem.

#9 ·
Zatrzymałem się w zeszłą sobotę i mieli kilka, odebrałem kilka kartonów. Prawdopodobnie wpadnę ponownie w ten weekend, ta sama cena 29,46 $, 23,6 centów za sztukę przed opodatkowaniem, nieźle.
Zawsze patrzę na to jako 11,8 $ za pudełko 50 sztuk. Sprawia to, że czuję, że robię świetny interes.:D

#10 ·
Wróciłem dzisiaj po południu i całkiem dobrze je wyczyściłem, odebrałem kolejne 6 kartonów. Pracowałem poza miastem i było tam dobry sklep ze sprzętem sportowym. Sprawdziłem jego ceny i mieli kartony Winchester po 150 sztuk za 59,99 $. Inni mieli ceny 17, 19 i 21/50. Chciałbym wspierać małe firmy, ale czasami trzeba szukać gdzie indziej. Mój wnuk uczy się strzelać i nie jest jeszcze na tyle dobry, żeby uzasadnić drogą amunicję, więc zostaje CCI.

#11 ·
Wróciłem dziś po południu i całkiem dobrze je wyczyściłem, odebrałem kolejne 6 kartonów. Pracowałem poza miastem i w mieście był dobry sklep ze sprzętem sportowym. Sprawdziłem jego ceny i mieli kartony Winchester po 150 sztuk za 59,99 $. Inni mieli ceny 17, 19 i 21/50. Chciałbym wspierać małe firmy, ale czasami trzeba szukać gdzie indziej. Mój wnuk uczy się strzelać i jeszcze nie jest na tyle dobry, żeby uzasadnić wysoką cenę amunicji, więc jest CCI.
Według moich obliczeń kartony mleka Walmart są o 5,00 $ tańsze za 50 nabojów niż jakikolwiek inny .22 magnum w mojej okolicy. To duża różnica i całe uzasadnienie, którego potrzebuję, aby nadal to kupować.

#18 ·
Zawsze kupowałem CCI w plastikowych pudełkach, czy macie jakieś niewypały z amunicją CCI Milk Carton?
Krótka odpowiedź: Jeszcze nie.

Nie jestem fanem amunicji obwodowej luzem jakiegokolwiek rodzaju, ale kupiłem kilka kartonów, kiedy WMR było naprawdę trudno znaleźć. Wyciągnąłem moje narzędzie do sortowania obrzeży i stwierdziłem, że jest tak samo jednolite jak każdy inny produkt CCI (co jest bardzo dobre). Strzelając z niego w moim asortymencie karabinów i pistoletów .22 WMR, strzela do tego samego POI co 50rd lub 200rd. Przypuszczam, że różnica w kosztach to kwestia opakowania i materiałów opakowaniowych. Można wrzucić znacznie więcej amunicji/jednostki czasu do kartonu, nie ma plastikowego "czegoś", z czym trzeba się bawić na linii pakowania.

Jeśli chodzi o sortowanie obrzeży, posortowałem amunicję kartonową do pudełek MTM 100 rund flip top. Prawie bezsensowne zadanie, jak się okazuje, wszystko strzela tak samo. Przeszedłem przez około jeden karton, sprawdzając upadek i wielkość grupy z moimi pistoletami i karabinami, 125 jardów z karabinami, 15 jardów z moim 2" LCRx, 50 jardów z moim Single Six i Super Wrangler (łącznie sześć). Niewielka liczba, ale brak problemów do zgłoszenia. Flary, minimalne i nieliczne. Brak niewypałów, ale moja kolekcja nie miała żadnych niewypałów z niczym, co próbowałem. Lisy były pod wrażeniem, ale nie na długo.

Nie unikałbym sprzedaży "kartonów po mleku" CCI 22 WMR.

#17 ·
Prognozy pogody wyglądają dobrze na początek przyszłego tygodnia, więc zacząłem ładować kilka magazynków do mojego nowego S&W M&P .22wmr. 25 naboi na magazynek (mówią, że pojemność to 30 naboi) daje mi 5 magazynków na karton. Zgodnie z instrukcją otwierania kartonu, a przynajmniej tymi, które dostałem, nic się nie działo, dzióbek się rozrywa. Załadowałem 5 magazynków, a także otworzyłem dodatkowy karton dla mojej CZ 457 Lux i S&W M 48, więc nie będę musiał z tym walczyć na strzelnicy.

#19 ·
Kupiłem karton w lokalnym WalMart za około 30,99 $, żeby wypróbować go w niedawno kupionym Ruger 77/22 Mag. full stock. Strzelał całkiem dobrze, bez zacięć i okazał się być najcelniejszym z ośmiu różnych marek/ładunków, które kupiłem do wypróbowania.

Kilka dni później wróciłem, żeby wziąć dwa pozostałe kartony, które były na półce, kiedy kupiłem pierwszy karton, ale ich już nie było.

Będę wypatrywał, kiedy w przyszłości wpadnę do WalMart.

#35 ·
Zauważyłem różnicę w cenie o dolara lub dwa między sklepami. Nic nie kupuję, ale jak zawsze patrzę na amunicję Walmart i pamiętam. To może być zmiana ceny. Założyłem, że istnieją pewne różnice między stanami lub sklepami. Podwyżka ma sens. I jeszcze nie wszędzie weszła w życie.