Bardzo lubię mojego Ruger Wrangler... i nic nie wiem o Rough Riderze, poza tym, że te pistolety .22 mają swoich zwolenników na tych forach. Dlatego gościmy fanów obu. Fani RR pojawią się niezwłocznie. W tej chwili uważam, że Super Wrangler jest lepszym zakupem... o wiele lepsze przyrządy celownicze i zapasowy cylinder w .22 Magnum (co w ogóle mnie nie interesuje).
Ale MÓJ Wrangler strzela wystarczająco prosto z dość prymitywnych przyrządów celowniczych. I jest prosty w obsłudze. Kupiłem go, żeby móc trochę poćwiczyć strzelanie z pistoletu... W czasie, gdy kupiłem Wranglera, amunicja .357 Magnum była wciąż skandalicznie droga i nie chciałem uszczuplać mojego zapasu starannie gromadzonej amunicji. Ceny trochę spadły i teraz jestem gotowy do ładowania tego, co strzelam, a Wrangler będzie idealny dla mojej żony, jeśli przyjdzie ze mną na strzelnicę. Orzechowe chwyty z mojego Blackhawka z 1978 roku naprawdę upiększają Wranglera, jak widać powyżej. Posiadam mojego Rugera NM Blackhawk od dziesięcioleci i bardzo się do niego przywiązałem, i uzyskałem od niego dobrą obsługę bez problemów przez te wszystkie lata. Usunąłem oryginalne chwyty z mojego Blackhawka na początku lat osiemdziesiątych i w 2022 roku stwierdziłem, że pasują one bezpośrednio do Wranglera. Przykręciły się w pięć minut lub mniej. Dla mnie to ogromny plus. Zachowałem stare chwyty z mojego Blackhawka, ponieważ były pięknym orzechem, ale były za małe dla moich dłoni podczas strzelania intensywnymi ładunkami .357. Jednak Wrangler to tylko .22, więc mogę z niego strzelać bez problemu, z małym palcem podwiniętym. Kupiłem zestaw sprężyn Wolfe dla Wranglera, co sprawiło, że spust był znacznie przyjemniejszy w obsłudze. Nie wiem, jakie modyfikacje są konieczne w Rough Riderze, aby był użyteczny. Inni powiedzą. Najlepiej pójść tam, gdzie je sprzedają, obejrzeć je i obsłużyć przed zakupem. W ten sposób wiesz.