Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Części Vudoo......Może jest nadzieja!!

3.8K views 36 replies 19 participants last post by  RAVAGE  
#1 ·
Dla każdego, kto martwi się o części, aby utrzymać swoje Vudoo w ruchu, może to być pomocne. Zostało to opublikowane przez @RAVAGE na Sniper's Hide.

Ok, więc dość łatwo powiedzieć, że ostatnie trzy tygodnie były dość interesujące. Częścią tego, co jest interesujące, jest zakres reakcji, komentarzy, obaw i tak dalej, na coś, co wpłynęło na tę społeczność, ale ogólnie rzecz biorąc, dla mnie oznacza to wpływ tego, co zaczęło się kilka lat temu, był znaczący. Nie będę tego wszystkiego tutaj rozkładał, ale powiem, że istnieje bardzo konkretny wynik związany z wpływem tego, co zaczęło się lata temu i wiadomości, które wszyscy otrzymaliśmy kilka tygodni temu i ostatecznie ma potencjał, aby działać niesamowicie dobrze dla dobra tego, co lubimy, jeśli odpowiednio nim zarządzamy.

Chociaż przez ostatnie trzy tygodnie było głośno, w rzeczywistości zaczęło się to dla mnie ponad sześć miesięcy temu za pośrednictwem różnych rzeczy prowadzących do zamknięcia drzwi w VGW, ale w trakcie całego hałasu, niepokoju, niepewności itp. w społeczności, moja uwaga została skierowana gdzie indziej jako kwestia tego, gdzie i dlaczego byłem gotów skierować swoją uwagę.

Ale zanim przejdę do tego, co ma nadejść, zapytam, co się stanie, jeśli poczekamy? Co się stanie, jeśli nie podejmiemy działań? Co się stanie, jeśli nie będzie można uchwycić tego, co mam na myśli, mówiąc: „ulepszenie?” Dwie rzeczy... pierwszą jest utrzymanie status quo w społeczności, a drugą, niestety, jest cofnięcie się. To, co poznaliśmy przez wiele lat, to jak wycisnąć możliwości akcji rimfire mid-lock. 40X przodował, ale nigdy niezawodnie jako powtarzacz i to zmieniło się dla społeczności począwszy od sierpnia 2017 roku. Wkrótce po wprowadzeniu, dwie inne firmy zrobiły co? Ten starożytny proces badań i rozwoju... Ripoff i Duplicate (jestem opisowy, nie krytyczny, wykonali świetną robotę). Więc więcej akcji rimfire mid-lock trafiło na rynek.

Zatem teraz, jeśli to, co zostało zalecone w poście #11,205, nastąpi, nastąpi to dlatego, że ktoś pozwolił, aby status quo był do zaakceptowania. Ktoś pozwolił arogancji tych, którzy byli częścią problemu i nie znają nikogo w tej społeczności, dyktować ścieżkę, gdy są cholernie dobrzy i gotowi, a rynek nigdy nie zostanie zmuszony do tego, co jest uważane za postęp. Opcją cofnięcia się jest pójście w kierunku co najmniej dwóch prawie identycznych kopii 40X, co oznacza, że w ciągu kilku lat nie zaszliśmy zbyt daleko.

Zanim przejdę do części, na którą czekacie, powiem, że założyłem ten wątek w sierpniu 2017 roku. Utrzymuję wątek jako kontynuację DUŻEJ HISTORII i jako urządzenie pomiarowe, jak daleko możemy to doprowadzić, ale teraz ma nową nazwę. Nie jestem jeszcze pewien, co zrobić z wątkiem Single Shot, ale poczekam z tym co najmniej jeszcze jeden dzień. Moje początkowe przemyślenia są takie, aby go usunąć i przenieść temat Single Shot do tego wątku, w ten sposób każdy, kto ma pytanie, komentarz lub wiadomość o Single Shot, po prostu go zamieszcza.

Więc teraz, jaka jest ścieżka? Założyłem firmę o nazwie DeLane Development Group, LLC. To, co zdecydowałem na podstawie ton kontaktów z tej społeczności i wielu badań, to to, że zamierzam wspierać obecnych właścicieli Vudoo, dostarczając wysokiej jakości części zamienne, aby utrzymać działanie obecnych karabinów tak długo, jak chcesz z nich strzelać. Walczyłem z tą decyzją, ale nie mogę porzucić platformy ani nie porzucę społeczności, która wspierała mnie przez lata. Powiem, że nie robię części, ponieważ ma to coś wspólnego z pieniędzmi, to prawdopodobnie przedsięwzięcie na zero, ale czuję, że jestem to winien ludziom, którzy zaufali czemuś, na czym widnieje moje nazwisko. Nie planuję gromadzić dużej ilości zapasów, ale na pewno wystarczająco dużo, aby szybko wysłać i uzupełnię je, gdy będzie to miało sens.

Po drugie, przedstawię akcję rimfire nowej generacji w skali rzeczywistej, która ma na celu przesunięcie granic poza mid-lock. Ta akcja będzie jedną z trzech dostępnych akcji rimfire (z których żadna nie będzie oparta na 40X), z których będzie korzystać wiele platform. Ze względu na reakcję, jaką prawdopodobnie otrzymam od niektórych, którzy nie potraktują tego jako dobrej wiadomości, to wszystkie szczegóły, które jestem gotów w tej chwili podać.

Następne kroki. Osoby zainteresowane częściami zamiennymi mogą skontaktować się ze mną pod adresem: mbush@delanedevgroup.net. Tak jak robiłem to w latach 2015-'16 z montażem i wysyłką magazynków oraz konwersjami 40X Repeater, będę prowadził dziennik i wysyłał poszczególne części na podstawie zamówionych części. Stworzę również zestawy części z najczęściej używanych części, a ten zestaw będzie miał własny numer części. Jak wspomniałem w co najmniej kilku postach, oddałem części, które miałem, ludziom, którzy zgłosili się wcześnie, więc jutro zacznę budować zapasy. Ci, którzy nie wyślą mi e-maila, mogą skontaktować się ze mną za pośrednictwem PW, a także możemy kontynuować dialog w tym wątku. Celem mojego ogłoszenia jest zapewnienie trochę przestrzeni oddechowej tym, którzy się zgłosili i tym, którzy wyrazili obawy dotyczące części na różnych forach.

A teraz, jak możecie mi pomóc? Po pierwsze, nie korzystam z mainstreamowych mediów społecznościowych, takich jak Facebook, Instagram itp. W pewnym momencie utworzę stronę DeLane Development Group na FB, ale dopóki nie ogłoszę, że jest uruchomiona i działa, udostępniajcie informacje w mediach społecznościowych dla tych, którzy są tym zaniepokojeni. Otrzymałem kilka zrzutów ekranu, na których tematem jest dostępność części, więc jestem świadomy, że obawy są powszechne.

Na koniec nie będę już rozmawiał o Vudoo (firmie) ani rozważał szczegółów dotyczących ich przyszłości, spekulacji na temat tego, co się wydarzyło itp. Będę jednak omawiał karabiny, ponieważ dotyczy to ich wspierania za pomocą części lub innych pytań technicznych/funkcjonalnych. Moim celem jest iść do przodu i skupić się na tym, co konkretnie przynosi korzyści tej społeczności. Jeśli ponownie otworzą, przeniosą się, cokolwiek; świetnie, życzę im wszystkiego najlepszego, ale dla mnie przeprowadzka i ponowne otwarcie nie ma znaczenia, ponieważ zależy mi tylko na rozwijaniu tego, co wszyscy lubimy.

Stąd wyobrażam sobie, że minie zaledwie kilka sekund, zanim otworzą się wrota, więc jestem zapięty i gotowy do drogi.

Dziękuję wam wszystkim... zaczynamy.

MB
DeLane Development Group, LLC

Ostatnia edycja: 57 minut temu
"Cokolwiek czynicie, czyńcie z serca, jak dla Pana, a nie dla ludzi"

#8 ·
To doskonała wiadomość dla obecnych właścicieli, potencjalnych sprzedawców lub kupujących istniejącą broń palną Vudoo.
Mądrym posunięciem jest, aby obecni właściciele poszli naprzód i zamówili części zamienne teraz, gdy możliwość ich zdobycia wydaje się istnieć!
Zdecydowanie skontaktuj się z Mike'em i zdobądź części zamienne, póki możesz

#11 ·
Z tego, co rozumiem, Mike potrzebuje trochę czasu, aby ruszyć z wszystkimi częściami zamiennymi i magazynkami.
To prawda, ale proces przebiega sprawnie i bardzo dobrze. Z ponad 100 e-maili i wiadomości prywatnych pojawiła się jedna pilna potrzeba, więc realizuję ją bezpłatnie z małego zapasu, który utrzymywałem przez lata. Osoby, które nie mają żadnych pilnych potrzeb, będą miały dostępne części i będą informowane o harmonogramie.

MB

#14 ·
Mała aktualizacja opublikowana przez MB na Sniper's Hide.

Cześć, chłopaki,
Reakcja była ogromna i doceniam e-maile i wiadomości prywatne. Produkcja nabiera tempa dla wielu małych części i mam jeszcze trochę do zrobienia dzisiaj z resztą. Uruchamiam izbę rozliczeniową, aby dostarczać części do Australii i planuję współpracować z Insite, aby obsłużyć naszych kanadyjskich braci.

Dzięki tym, którzy rozpowszechniali wieści w obszarach mediów społecznościowych, których unikałem, ale dołączenie do FB okazało się świetnym narzędziem dla tego wysiłku. Zasadniczo internet eksploduje i jestem pod wrażeniem, jak blisko jest ta społeczność.

Dzięki i bądźcie na bieżąco....

MB

"Cokolwiek czynicie, czyńcie z serca, jako dla Pana, a nie dla ludzi"
Kolosan 3:23

#15 ·
Żeby było jasne, czy dostawa części będzie obejmować V22s? Uwielbiam moją jednostrzałową Vudoo, to mój metalowy karabin do sylwetek i mam nadzieję zdobyć części zamienne, takie jak wyciągi/wyrzutniki/zwolnienie zamka/iglica i sprężyny. Rozumiem, że Mike właśnie to ogłosił, więc poczekam kilka tygodni, ale chciałem zapytać o uwzględnienie części V22s.

#16 ·
Żeby było jasne, czy zaopatrzenie w części będzie obejmować V22? Uwielbiam moją jednostrzałową Vudoo, to mój metalowy karabin sylwetkowy i mam nadzieję zdobyć części zamienne, takie jak wyciągi/wyrzutniki/ zwalniacz zamka/ iglica i sprężyny. Rozumiem, że Mike właśnie to ogłosił, więc poczekam kilka tygodni, ale chciałem zapytać o uwzględnienie części V22.
Wyślij Mike'owi e-maila? mbush@delanedevgroup.net

#30 ·
Phil Cashion z Masterpiece Arms (MPA), którzy używają markowej akcji Vudoo w swoich karabinach rimfire, zauważył, że mają części dostępne dla Vudoo. Jeśli ich nie znacie, Phill i Woody to dobrzy ludzie i chętnie pomogą w każdy możliwy sposób.
Tak, to dobrzy ludzie. Skontaktowałem się z nimi w sprawie budowy mojego karabinu i wszystko jest w porządku. Powiedzieli mi, że części, serwis i gwarancja będą dostępne w mojej budowie.

#31 ·
Masterpiece Arms na ratunek dla właścicieli karabinów Vudoo. Phil właśnie opublikował to na stronie właścicieli Vudoo:
„Do wszystkich, mamy teraz kilka części zamiennych Vudoo na naszej stronie internetowej. Jak wiecie, używamy Vudoo 360 Action w ramach wariancji znakowania dla naszych karabinów MPA Elite Rimfire. Jak również wiecie, jesteśmy dość dużym zakładem produkcyjnym z ponad 40 maszynami CNC w obu naszych lokalizacjach. Nie chcę naruszać żadnych zasad grupy, ale po prostu wejdź na stronę MPA, poszukaj pod ikoną BA Rifles, następnie „Rimfire”, a następnie „Rimfire Parts”.
Wkrótce więcej części i innych ciekawych przedmiotów.”

#33 ·
Jeśli jesteś na FB, sprawdź i dołącz do mojej prywatnej grupy, aby być na bieżąco z najnowszymi informacjami na temat części V-22 i nadchodzących rzeczy. Grupa jest widoczna, ale musisz uzyskać zgodę.

MB
Jeśli nie jesteśmy na FB i nie planujemy być, czy istnieje inny kanał, dzięki któremu możemy być na bieżąco, gdy dostępne będą nowe zestawy części V22? Jestem chętny na jeden, ale musiałbym znaleźć sposób na aktualizowanie, czy to przypięty wątek na forum, lista dystrybucyjna e-mail, itp.

#34 ·
MB, bardzo dziękuję za Twoją pracę nad tym. Uwielbiam mój repeater V22 i chcę go zachować, więc posiadanie źródła części jest niesamowite.

Jeśli nie korzystamy z FB i nie planujemy tego robić, czy istnieje inny kanał, dzięki któremu możemy być na bieżąco z informacjami o dostępności nowych zestawów części V22? Jestem chętny na co najmniej jeden lub może dwa zestawy, ale musiałbym znaleźć sposób na bieżące aktualizacje, czy to w postaci stałego wątku na forum, listy dystrybucyjnej e-mail, itp.
Te dwa wątki na Sniper's Hide mogą pomóc, Sir.

#37 ·
Cześć! Mam naprawdę ładny karabin Vudoo 22s Team z tym, co uważam za gen. 3, 360 zamkiem. Iglica złamała się na czole zamka, więc próbuję znaleźć jakieś części lub cały nowy zamek, aby rozwiązać ten problem. Wszelka pomoc lub rada będą mile widziane. Dzięki!
Wyślij e-mail na adres mbush@delanedevgroup.net, a ja się tym zajmę.

MB