Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Skinner Peep Sight zainstalowany na Marlin 39A (zdjęcia)

1.8K views 22 replies 15 participants last post by  lucky guy  
#1 ·
Pomyślałem, że ktoś może chcieć zobaczyć, jak wygląda celownik przeziernikowy Skinnera na mojej Marlin 39A; właśnie go zainstalowałem wraz z ich tylnym, jaskółczym ogonem, który mieści dodatkową przesłonę przeziernika. Fabryczny celownik z 1961 roku (styl bez składanego rogu jelenia) przeszkadzał w widoku przeziernika, więc musiałem go zdjąć i pomyślałem, dlaczego nie mieć możliwości posiadania dodatkowej przesłony pod ręką lub możliwości wyjęcia przesłony z celownika, aby używać go jako ghost ring w słabym świetle i mieć miejsce do jego przechowywania. Myślę, że przeziernik wygląda bardzo dobrze. Podoba mi się, jak jest smukły, nie wystaje na boki i ma niski profil i jest prosty. Zobaczymy teraz, jak strzela z nowym celownikiem!

#4 ·
Mam przeziernik Skinnera na mojej 39A, wysokość standardowej szczerbinki działa ok. Mam również zapasową przesłonę w ślepym otworze jaskółczego ogona, nie przeszkadza w linii celowania. O ile pamiętam, pół obrotu trzpienia przeziernika przesuwa punkt trafienia o około 7/8 cala na 50 jardów.

#6 ·
Wygląda świetnie. Właśnie dostałem 47 i szukam celowników przeziernikowych i wciąż wracam do tego. To nie jest bezpieczna królowa, ale wciąż waham się, żeby w nią wiercić.

Podobają mi się linie i wciąż gładkie boki odbiornika. Nie widzę powodu, dla którego miałby być mniej celny niż mocowanie boczne Williams lub Redfield, co i tak mogłyby powiedzieć moje stare oczy. Czy ktoś próbował obu?

#9 ·
Celownik Skinnera wygląda dobrze, ale pominąłbym cały ten pomysł z wypełniaczem gniazda. Jeśli przednia/tylna linia celownicza wyrówna się nad zapasem i wkładką, to wyrówna się również nad oryginalnym celownikiem z rampą elewacyjną w najniższym ustawieniu. To interesujący pomysł i za to zrównoważę moją krytykę o wartości 2 centów polubieniem posta.

#12 ·
Po prostu pomyślałem, że ktoś może chciałby zobaczyć, jak wygląda celownik przeziernikowy Skinner na mojej Marlin 39A; właśnie go zainstalowałem wraz z ich tylnym pustym ogonem jaskółczym, który mieści dodatkową przesłonę celownika. Fabryczny celownik z 1961 roku (styl buckhorn bez składania) przeszkadzał w widoku przeziernikowym, więc musiałem go zdjąć i pomyślałem, dlaczego nie mieć możliwości posiadania dodatkowej przesłony pod ręką lub możliwości wyjęcia przesłony z celownika, aby używać go jako pierścienia duchowego w słabym świetle i mieć miejsce do jego przechowywania. Myślę, że celownik wygląda bardzo dobrze. Podoba mi się, jak jest smukły, nie wystaje z boków i ma niski profil i jest prosty. Teraz zobaczę, jak strzela z nowym celownikiem!
Image

Image

Image
Ja również mam Skinnera na mojej 39A. Działa. Buckhorn też nie jest zły. Mój karabin ma typ buckhorna, który leży płasko, jeśli chcesz, więc nie ma potrzeby go zdejmować. Czasami to nie jest możliwe. Ale tak. Strzelałem z moim kilka drugich miejsc w zawodach.

#13 ·
Od kilku lat mam celownik Skinnera na mojej 39A. Jedna z najlepszych modyfikacji, jakie kiedykolwiek zrobiłem na karabinie, powodem jest to, że teraz mogę trafiać w cele. Szczerbinka całkowicie zmieniła karabin, ale jedyne co zrobiłem, to zmieniłem celowniki.

#15 ·
Celownik wygląda świetnie. Skinner robi dobry, solidny celownik. Ustawiam swój na 25 jardów i jeśli szczerbinka nie zostanie wymieniona na wyższą na najniższym ustawieniu, Skinner zawsze będzie strzelał odrobinę za wysoko. Podoba mi się szczerbinka ze względu na łatwość regulacji. Wydają się być lepiej ustawione na 50 jardów. Powodzenia i daj nam znać, jak się sprawuje z tym celownikiem.

Lucky Guy,
Jeśli miałbym tę 47, też nie chciałbym wiercić w górnej części odbiornika pod celownik Skinner. Powinien mieć wstępnie wywiercone otwory z boku odbiornika na celownik przeziernikowy montowany z boku. Coś w rodzaju Lyman, Redfield lub Williams 39A. Wierzę, że to jest kierunek, w którym bym poszedł. Muszę tylko jeden znaleźć. Nie jestem pewien, czy Williams nadal produkuje 39A, ale powinieneś łatwo znaleźć Lymana.

#23 ·
Celownik wygląda świetnie. Skinner robi dobry, solidny celownik. Ustawiam swój na 25 jardów i jeśli przedni celownik nie zostanie wymieniony na wyższy, najniższe ustawienie na Skinnerze zawsze będzie strzelać nieco za wysoko. Podoba mi się przedni celownik ze względu na łatwość regulacji. Wydają się być lepiej ustawione na 50 jardów. Powodzenia i daj nam znać, jak się sprawuje z tym celownikiem.

Lucky Guy,
Jeśli miałbym tę 47, też nie chciałbym wiercić wierzchu odbiornika pod celownik Skinner. Powinien mieć wstępnie wywiercone otwory z boku odbiornika na celownik przeziernikowy montowany z boku. Coś w rodzaju Lyman, Redfield lub Williams 39A. Uważam, że to jest kierunek, w którym bym poszedł. Muszę tylko znaleźć jeden. Nie jestem pewien, czy Williams nadal produkuje 39A, ale powinieneś łatwo znaleźć Lymana.
Szukam. Williams już ich nie produkuje. 66mc są dość cenne. Facet robi adapter do montażu Redfield 75 z oryginalnymi otworami montażowymi z boku. Wkrótce coś zamówię. Dzięki.

#16 ·
Kiedy lufy były montowane do komór zamkowych, zawsze występowała niewielka zmienność koncentryczności w produkcji, dlatego niektóre szczerbinki nie działają z celownikami Skinner. Co zrozumiałe, nigdy nie było to problemem z celownikami zamontowanymi na lufie. Zeruję wszystkie karabiny .22 LR na 50 jardów. Regulacje wysokości Skinnera są dość grube, a tym bardziej w przypadku 20-calowego Mountie 39A ze względu na krótszy promień celowania. IIRC było to więcej niż cal na pół obrotu przesłony Skinnera, więc nawet jeśli uzyskasz idealną szczerbinkę, nadal możesz musieć trzymać 3/4" nisko na 50 jardów. Regulacje wiatru to tylko jaskółczy ogon ze śrubą dociskową, a użycie suwmiarki ułatwia sprawę.