Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Zaczep magazynka Remington 581

3.8K views 40 replies 14 participants last post by  DD 581  
#1 ·
Cześć, Rimfire, mam jeden z karabinów .22 i bardzo poszukiwany, najlepiej strzelający z pudełka 581 Remington.22. Sposób, w jaki natknąłem się na ten .22, to wyprzedaż majątku, potrzebuję jednego lub dwóch magazynków. Słyszałem złe rzeczy o plastikowych magazynkach. Wolałbym metalowe magazynki. Czy ktoś może mi pomóc znaleźć jeden? Kto je sprzedaje, jeśli to możliwe, fabrycznie nowe?

#12 · (Edited)
To, czego chcesz, to magazynki ......... nie nazywaj ich klipsami ......... tutaj to niedopuszczalne. Spróbuj poszukać na E-Bay.

Witamy z North Central Al
Zgodnie z instrukcją obsługi Remington 581, instrukcjami reklamowymi i serwisowymi, to klipsy. Jeśli/kiedy powinieneś wejść do branży produkcji broni palnej, to wtedy i tylko wtedy możesz żądać, aby inni używali nazwy, która ci odpowiada, aby je nazywać.

#6 ·
Trekker produkuje pięciostrzałowy magazynek, który dobrze działa. Denerwuje mnie konieczność płacenia zbyt dużej ilości pieniędzy za magazynek, ponieważ producent jest wadliwy. Zagryzłem zęby i kupiłem R22 od Trekkera. Działa dobrze
Pomimo tego, że plastikowe magazynki są krytykowane, używam ich i nie mam z nimi problemów.
Magazynek Trekker jest dobrze wykonany i gdybyś je zaprojektował i wyprodukował, wyceniłbyś je odpowiednio.
Jeśli chcesz stalowe magazynki, kup magazynek John Reed $$, lub obejrzyj film instruktażowy, jak zrobić własny, autorstwa Cumberland Outdoorsman

#7 ·
Strzelam również z Remington 581 i te małe karabiny potrafią strzelać. Przerobiłem swój spust na przyzwoite 2 funty, ale chciałbym również kupić dodatkowe magazynki na 5 nabojów. Macie jakieś pojęcie, ile kosztują? Wiem, że mogę sprawdzić, ale muszę zwiększyć liczbę moich postów do 30.

#10 · (Edited by Moderator)
Ja również strzelam z Remingtona 581 i te małe karabiny potrafią strzelać. Przerobiłem swój spust na przyzwoite 2 funty, ale chciałbym również kupić dodatkowe 5-strzałowe magazynki. Czy ktoś ma pomysł, ile kosztują? Wiem, że mogę sprawdzić, ale muszę zwiększyć liczbę moich postów do 30.
Magazynek Trekker 40,00 USD za sztukę, mniej więcej tyle, ile zapłaciłbyś za plastikowy magazynek fabryczny, ale lepszej jakości.
Image

Magazynki Remington 541/581
John Reed produkuje również stalowy magazynek do 581 za około 70,00 USD (dzieło sztuki), skontaktuj się z Johnem pod adresem USUNIĘTO PROSZĘ UŻYWAĆ PRYWATNEJ ROZMOWY
To powinno ci pomóc.

#15 ·
Byłbym zainteresowany wypolerowaniem spustu lub niewielką poprawą, a nie poważną operacją. Co zrobiłeś ze swoim spustem?
Najpierw kupiłem dwie lub trzy sprężyny zamienne, ponieważ nie chciałem uszkodzić mojej sprężyny OEM i uniemożliwić działanie mojego 581. Następnie dokładnie zdemontowałem i wyczyściłem cały mechanizm spustowy. Następnie wziąłem narzędzie Dremel i skracałem jedną z moich sprężyn zamiennych, jeden zwój na raz, aż uzyskałem pociągnięcie, które było zadowalające, nie czyniąc spustu niebezpiecznym.

#9 ·
Weź przedmiot John Reed. To dzieło sztuki i przetrwa wiecznie. Nie są tanie, ale mniej niż konieczność wymiany plastikowych przedmiotów co jakiś czas.

Mam jego e-mail i nr tel. # gdzieś, ale nie mogłem ich znaleźć bez większych poszukiwań.

Henry

#20 ·
Kup przedmiot John Reed. To dzieło sztuki i przetrwa wiecznie. Nie są tanie, ale mniej niż konieczność wymiany plastikowych przedmiotów co jakiś czas.

Mam gdzieś jego e-mail i nr telefonu, ale nie mogłem ich znaleźć bez większego wyszukiwania.

Henry
Jeśli mógłbyś wysłać mi tę informację, byłbym wdzięczny. Jestem nowym dzieckiem w okolicy, więc mam nadzieję, że będę mógł odbierać wiadomości prywatne.

#17 ·
Zapomniałem też powiedzieć, że kupiłem zamiennik spustu od Timney Triggers, co było ogromnym rozczarowaniem. Robię to z pamięci i mogę się mylić, ale Timney twierdzi, że spust z Remingtona 788 jest bezpośrednim zamiennikiem. NAWET NIE W ZBLIŻENIU!!

#21 ·
Zapomniałem też powiedzieć, że kupiłem zamiennik spustu od Timney Triggers, co było ogromnym rozczarowaniem. Robię to z pamięci i mogę się mylić, ale Timney twierdzi, że spust z 788 Remington jest bezpośrednim zamiennikiem. NAWET NIE W ZBLIŻENIU!!
Stwierdziłem, że wymagają one niewielkiego dopasowania w 788. Aby użyć ich w 54x/58x, trzeba zmodyfikować ogranicznik zamka w tokarce za pomocą szlifierki narzędziowej, a następnie albo zepsuć osadę i skończyć z bezpiecznikiem, który nie przylega do komory zamkowej i wystaje jak bolący kciuk... albo odciąć dźwignię bezpiecznika i przyspawać ją z powrotem w uchwycie metodą TIG i chronić część, która musi być utwardzona, przed ciepłem.

W 788 wyślą dłuższy ogranicznik zamka, jeśli dołączony jest za krótki, długi będzie za długi i trzeba go będzie zeszlifować, aby umożliwić wyjęcie zamka z włączonym bezpiecznikiem. Następnie jest kołek, który wychodzi z lewej strony spustu i prawie zawsze trzeba wykonać małe wycięcie w osadzie, aby go pomieścić. To nie jest duże zadanie, ale zwykle nie jest to drop-in.

#18 ·
Ale na korzyść Timney'a należy zaliczyć fakt, że zaoferowali zamontowanie spustu w moim pistolecie, pokrywając koszty wysyłki, bez ponoszenia przeze mnie żadnych kosztów. Odmówiłem, ponieważ nie chciałem, aby mój karabin został zmodyfikowany w takim stopniu, jaki byłby konieczny.

#25 ·
Mam magazynek Trekker 5rd i jak dotąd działa świetnie i nie mam powodu, by oczekiwać, że się pogorszy. Za 40 dolarów planuję zamówić jeszcze kilka. Jest znacznie lepszy niż standardowe plastikowe magazynki. Jest solidny, bardzo podobny do fabrycznych magazynków polimerowych CZ 452.

#29 · (Edited)
Magazyny John Reed są tym, czego chcesz. jreedtn81@gmail.com

Kup raz, płacz raz.

Jeśli chodzi o nazewnictwo, odnieś się do niego, jak chcesz i nazywaj je, jak chcesz. Masz rację, a malkontenci są w 100% w błędzie.

Co więcej, ich nonsens imponuje mi jako niedojrzałe, prostackie i złośliwe próby popisywania się. To nikogo nie obchodzi, aby monitorować wybory innych ludzi w tym względzie.

W przypadku Remington 581, Remington jest tym, który zaprojektował, zbudował i zaoferował 581 i 541 opinii publicznej. Dlatego mają pełne prawo nazywać to, jak chcą i wybrali klips. Mogli też odnieść się do tego jako osła, a jeśli tak by zrobili, to ktoś, kto miałby problem z pytaniem o osła dla Remington 581, zasługuje na publiczne poinformowanie, aby zajął się swoimi sprawami.

Zatem, jeśli samozwańczy monitorzy tego, czego używają inni, nie potrafią zająć się swoimi sprawami, to czuję się całkowicie komfortowo, mówiąc im, że muszą znaleźć sobie życie i zostawić innych ludzi w spokoju. Nikt nie mianował ich Wielkim Monitorem Nomenklatury, oprócz nich samych. Są w 100% w błędzie, w Remington 581 nazwa części to klips. To nazwa, której Remington użył dla magazynka w Remington 581. Pytanie o klips do Remingtona jest w 100% uzasadnione i to jest w 100% poprawna nazwa dla tej części i nie ma absolutnie nic złego w odnoszeniu się do tej części po jej nazwie. NIC A NIC.

Powiedziawszy to, nie ma nic złego w odnoszeniu się do tej części jako magazynka do 581. Część, którą Remington zdecydował się oznaczyć nazwą klips, to magazynek.

#31 ·
Mam 541 Remington w każdym wydaniu i około tuzina magazynków. Zawsze słyszałem, jak straszne są oryginalne plastikowe magazynki. W ciągu około 20 lat, kiedy z nich strzelałem, nigdy nie miałem z nimi problemu, z wyjątkiem jednego magazynka na 10 nabojów, który kupiłem. Ten pociąłem i przerobiłem na adapter do strzału pojedynczego.

A tak przy okazji, według Remingtona.
Image

Rich

#33 ·
Mam również wszystkie powyższe magazyny. Magazynki Trekker działają lepiej w moim niestandardowym Rem., Johns również działa dobrze, tylko nie tak płynnie. Magazynki fabryczne nigdy nie stanowiły problemu. Słyszałem skargi i trochę się śmieję, ponieważ te fabryczne magazynki są cholernie trudne do złamania. Ale rozumiem, masz ładny 541S lub 541T, wspaniałe drewno orzechowe, ładny niebieski metal, a potem stary, brzydki plastikowy magazynek zwisający z dołu jakby był po myśli. Więc teraz na forum CZ plastik jest dobry, a metal zły. LOL

#37 ·
Ja również mam wszystkie powyższe magazyny. Magazyny Trekker działają lepiej w moim niestandardowym Rem., Johns również działa dobrze, tylko nie tak płynnie. Fabryczne magazyny nigdy nie stanowiły problemu. Słyszałem skargi i trochę się śmieję, ponieważ te fabryczne magazyny są cholernie trudne do złamania. Ale rozumiem, masz ładny 541S lub 541T, wspaniałe drewno orzechowe, ładny niebieski metal, a potem stary, brzydki plastikowy magazynek wiszący na dole jakby po namyśle.
Więc teraz na forum CZ plastik jest dobry, a metal zły. LOL
Mam metalowe i polimerowe magazynki do mojego CZ452..... i wolę polimer :)

#36 · (Edited)
Mam stalowy magazynek na 5 nabojów i plastikowy magazynek na 10 nabojów do mojego. Wolę stalowy, ale oba działają równie dobrze. Kupiłbym po prostu kilka plastikowych, póki można, i szukałbym dalej stalowych.