Rimfire Central Firearm Forum banner
  • Whether you're a greenhorn or a seasoned veteran, your collection's next piece is at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement

Remington 1100.....20ga Magnum..dwie lufy

1.3K views 26 replies 10 participants last post by  buckweet  
#1 ·
Mam to od wielu, wielu lat. Muszę tego częściej używać. Zużyję się wcześniej niż to. Jedna lufa ma pełny czok do nabojów 3". Druga ma naboje 2,75"... zmodyfikowany czok. Na komorze jest napisane magnum. To jedyny magnum 20ga, jaki kiedykolwiek widziałem. Kupiłem to na aukcji spadkowej... naprawdę tanio.

#7 ·
Ładna strzelba! Tutaj w CNY Remington zawsze był lokalnym faworytem, ponieważ znajduje się w Ilion. Jedynym problemem było to, że pod koniec lat 60. model 1100 nagle zaczął być znany jako jam o'matic. Zwłaszcza przez myśliwych na kaczki. Nic złego z 1100. To było kolejne popularne nowe dziecko na bloku, które pojawiło się mniej więcej w tym samym czasie. Dam mu trochę czasu, żeby zobaczyć, czy ktoś zgadnie. Wskazówka, myślę, że wszyscy to mają. Do zobaczenia później. ;) :giggle:

#8 ·
OK. Problemem był WD-40. Faceci zaczęli być leniwi, spryskując wnętrzności pistoletu, aby "wypierać wilgoć" i tylko wycierali zewnętrzną stronę. To powodowało lakierowanie i sklejanie układu gazowego. Więc większość facetów zabierała to do rusznikarza, który po prostu dobrze to czyścił. Stąd pewne lokalne powiedzenie. "WD-40 jest najlepszym przyjacielem rusznikarza." Szybka naprawa i zarabianie pieniędzy.

#13 ·
Gdyby 1100 mogło to zrobić. To "dlaczego 1187"?

1187 zawierało urządzenie kompensujące różnice ciśnień, umożliwiając tym samym użycie pocisków o różnych poziomach mocy.

1100, o ile wiem, tego nie miało, więc czy naboje o niższej mocy będą działać?

#15 ·
Jeśli 1100 mogłoby to zrobić. To "po co 1187"?

1187 zawierał urządzenie kompensujące różnice ciśnień, umożliwiając tym samym użycie różnych łusek o różnym poziomie mocy.

1100, o ile wiem, tego nie miał, więc czy naboje o niższej mocy będą działać?
Powiedziałem powinno. Jest wiele ładunków 2-3/4, które zbliżają się do 3". Pierwotny właściciel miał lufę do użycia z czokiem Mod. Prawdopodobnie do strzelania na wyżynach, gdzie nie potrzebował czoku Full 3". Tylko przypuszczenie.

#21 ·
Wygląda na ładny egzemplarz. Fajnie, że masz dodatkową lufę.

Właśnie odebrałem standardową strzelbę 20ga z 1964 roku (pierwszy rok dla 20ga). To ta, która jest wykonana na szkielecie 12ga. Zastanawiam się, czy magnum również jest wykonany na szkielecie 12ga?

Oto moja 64 20ga i moja 57, Sportsman-48 16ga.

#22 ·
Wygląda na fajny. Fajnie, że masz dodatkową lufę.

Właśnie odebrałem 1964 (pierwszy rok dla 20ga) 20ga standard. To ten wykonany na ramie 12ga. Zastanawiam się, czy magnum jest również wykonany na ramie 12ga?

Oto moja 64 20ga i moja 57, Sportsman-48 16ga.

View attachment 583732
Nie jestem pewien? Ale tak, myślę, że to rama 12ga.
Dodatkowa lufa. Powiedziano mi, że jest rzadka??
Nie wiem?
I tak, ćwierćdolarówka przejdzie przez pierścień gazowy na lufie.