Bardzo cichy i celny karabin/pistolet pneumatyczny do polowania na wróble w ogrodzie
Niedawno rozmawiałem z moim sąsiadem z drugiej strony alejki
_ o nieznanym psie na wspólnej alejce.
W naszej dyskusji wspomniał, że niedawno słyszał, jak ktoś strzelał z wiatrówki lub pistoletu na kulki.
Poinformowałem go, że to ja strzelałem do wróbli plądrujących moje karmniki dla zięb.
Ta informacja zaczęła mnie niepokoić.
Obecnie posiadam pneumatyczny karabin Daisy (chiński) 880.
Większość moich strzałów oddałem przy trzech do pięciu uderzeniach kompresyjnych - nigdy pełnych dziesięciu.
W związku z tym nie mogę zrobić wiele więcej, aby zmniejszyć mój sygnał dźwiękowy
_ na moim podwórku - poza cichszą wiatrówką/pistoletem.
Co więcej, wczoraj moja żona była świadkiem/szpiegowała mniej precyzyjnie oddany strzał.
Zraniłem wróbla - nie natychmiastowa śmierć.
Ptak gwałtownie trzepotał skrzydłami.
A potem uciekł... strasznie krzycząc - przez cały czas.
Czułem się bardzo źle... moja żona czuła się jeszcze gorzej.
A biorąc pod uwagę, że sprawiła mi wiele kłopotów z powodu eksterminacji wróbli i mojego złego strzelania.
Na moją obronę odpowiedziałem... potrzebuję celniejszej broni i celownika teleskopowego.
W moich myślach dodałem... cichszy i najlepiej powtarzalny.
Przy ograniczonym budżecie rozważam Baikal/Izhevsky IZH-46M
Lub Daisy Model 853C Legend EX.
Jednak nie jestem przeciwny wydawaniu większej ilości pieniędzy.
W związku z tym Crosman .177 Marauder to kolejny karabin, który poważnie rozważam - CO2/Powietrze 2000 psi.
Jest cichy, celny, powtarzalny i mocny.
Jednak niedogodności i koszty wsparcia PCP budzą moje obawy.
Tam, gdzie mieszkam, nie ma w mieście źródła sprężonego powietrza pod wysokim ciśnieniem.
Jestem otwarty na inne sugestie lub lepsze pomysły dotyczące wiatrówki/pistoletu, który jest priorytetem:
Bardzo cichy, celny, powtarzalny (najlepiej) i wystarczająco mocny, aby humanitarnie zabijać małe szkodniki.
Niedawno rozmawiałem z moim sąsiadem z drugiej strony alejki
_ o nieznanym psie na wspólnej alejce.
W naszej dyskusji wspomniał, że niedawno słyszał, jak ktoś strzelał z wiatrówki lub pistoletu na kulki.
Poinformowałem go, że to ja strzelałem do wróbli plądrujących moje karmniki dla zięb.
Ta informacja zaczęła mnie niepokoić.
Obecnie posiadam pneumatyczny karabin Daisy (chiński) 880.
Większość moich strzałów oddałem przy trzech do pięciu uderzeniach kompresyjnych - nigdy pełnych dziesięciu.
W związku z tym nie mogę zrobić wiele więcej, aby zmniejszyć mój sygnał dźwiękowy
_ na moim podwórku - poza cichszą wiatrówką/pistoletem.
Co więcej, wczoraj moja żona była świadkiem/szpiegowała mniej precyzyjnie oddany strzał.
Zraniłem wróbla - nie natychmiastowa śmierć.
Ptak gwałtownie trzepotał skrzydłami.
A potem uciekł... strasznie krzycząc - przez cały czas.
Czułem się bardzo źle... moja żona czuła się jeszcze gorzej.
A biorąc pod uwagę, że sprawiła mi wiele kłopotów z powodu eksterminacji wróbli i mojego złego strzelania.
Na moją obronę odpowiedziałem... potrzebuję celniejszej broni i celownika teleskopowego.
W moich myślach dodałem... cichszy i najlepiej powtarzalny.
Przy ograniczonym budżecie rozważam Baikal/Izhevsky IZH-46M
Lub Daisy Model 853C Legend EX.
Jednak nie jestem przeciwny wydawaniu większej ilości pieniędzy.
W związku z tym Crosman .177 Marauder to kolejny karabin, który poważnie rozważam - CO2/Powietrze 2000 psi.
Jest cichy, celny, powtarzalny i mocny.
Jednak niedogodności i koszty wsparcia PCP budzą moje obawy.
Tam, gdzie mieszkam, nie ma w mieście źródła sprężonego powietrza pod wysokim ciśnieniem.
Jestem otwarty na inne sugestie lub lepsze pomysły dotyczące wiatrówki/pistoletu, który jest priorytetem:
Bardzo cichy, celny, powtarzalny (najlepiej) i wystarczająco mocny, aby humanitarnie zabijać małe szkodniki.