Cóż, nie tak dawno temu wygrałem ładnego CZ 527 American .22 Hornet na GB. Byłem zachwycony, kiedy go dostałem, dopóki nie zajrzałem do niego bore-skopem i jeśli pamiętasz, lufa była STRZELONA... zardzewiała i mocno skorodowana. Na szczęście sprzedawca go przyjął. Cóż, bardzo podobał mi się ten pistolet, więc szukałem innego. Mówią, że rzeczy dzieją się z jakiegoś powodu, cóż, znalazłem inny i ten jest jeszcze lepszy niż pierwszy, ma jeszcze ładniejsze drewno. Ten pochodzi z 2010 roku zgodnie z numerem stemplowania. (sztuczka, której nauczył mnie inny członek RFC) Właśnie odebrałem go wczoraj wieczorem od mojego dealera FFL, więc nie miałem jeszcze okazji zajrzeć do niego bore-skopem... co na pewno zrobię dzisiaj. Trzymam kciuki. Został dostarczony z pierścieniami, ale wyglądają na prawdopodobnie za wysokie, ale czas pokaże. Dołączam kilka zdjęć. Doradzę również w sprawie stanu lufy prawdopodobnie dzisiaj, a następnie jeszcze kilka zdjęć, gdy zostanie wyposażony w lunetę. Po prostu uwielbiam moje .22 Hornets..... to już 5.
View attachment 585579
Aby odświeżyć pamięć wszystkim..... Dostałem CZ 527 .22 Hornet około miesiąca temu i miał mocno skorodowaną lufę i musiałem go zwrócić sprzedawcy GB, dzięki Bogu, że go przyjęli. Tak bardzo kochałem ten pistolet, że musiałem znaleźć inny. Cóż, około tydzień temu znalazłem kolejny 527 w 22 Hornet (na zdjęciu) i miał jeszcze ładniejsze drewno, wygrałem licytację i byłem bardzo podekscytowany. Nie trzeba dodawać, że byłem niechętny i zdenerwowany, aby zajrzeć do niego bore-skopem, obawiając się, że znowu będę miał jeden z uszkodzoną lufą. Po tym, jak miałem go przez dzień, wyciągnąłem bore-skop Teslong.... dokładnie wyczyściłem pistolet i zrobiłem test. Nie możesz sobie wyobrazić, jak się poczułem, gdy odkryłem, że ten również miał mocno skorodowaną lufę. (Dodałem tylko kilka zdjęć, nie wszystkie) Czuję się teraz jak zombie. Więc...... teraz jestem całkowicie zdezorientowany co do tego, co się dzieje, więc zebrałem kilka pytań, które chciałbym zadać wszystkim, ponieważ teraz jestem całkowicie zagubiony.
1 - Czy to jest bardziej powszechne niż kiedykolwiek sobie wyobrażałem LUB po prostu mam wyjątkowego pecha?
2 - Jaka część członków RFC zagląda do swoich pistoletów bore-skopem po ich otrzymaniu i doświadcza tego?
(tj... może pistolety przechodzą tak, ale faceci, którzy nie używają skopu, po prostu nie wiedzą, że mają ten problem)?
3 - Jeszcze raz zadzwoniłem do sprzedawcy i wezmą go z powrotem, ale tracę około 90 do 100 dolarów na opłatach FFL i kosztach wysyłki zwrotnej.
4 - Co do cholery ludzie robią ze swoimi pistoletami, że to się dzieje???????
Korozja na tym jest zła, ale nie tak zła jak na pierwszym. MOGŁEM ŁATWO poczuć szorstkość przesuwając bore-skop w dół lufy, gdy dotarł do najgorszego obszaru i jeśli czuję szorstkość, jestem pewien, że cienka kurtka pocisku Hornet nie byłaby zadowolona. Najgorsza korozja była tuż na początku przedramienia, na długości około 2 cali, jednak pewna korozja tuż poza komorą, jak widać na zdjęciach. Lufa była w porządku do wylotu po tej 2-calowej sekcji złej korozji.
A nie można wygrać w tej sytuacji.... jeśli go zatrzymasz i strzela źle, obwiniasz lufę..... jeśli strzela przyzwoicie, możesz sobie tylko wyobrazić, że strzelałby lepiej, gdyby...... gdyby strzelał naprawdę dobrze, oczywiście powiedziałbyś sobie, że byłby to kierowca tacki, gdybyś miał nieskazitelną lufę..... Nie mogłem spać w nocy, wiedząc, że moja lufa tak wyglądała, nigdy nie byłbym szczęśliwy.
Większość sprzedawców zastrzega "lufa jest błyszcząca"..... to nic nie znaczy, ponieważ naprawdę musisz uważnie przyjrzeć się, aby zobaczyć korozję, a bez bore-skopu Twoja ocena rzeczywistego stanu lufy jest niejasna. Po dokładnym wyczyszczeniu tego pistoletu można było łatwo zobaczyć korozję gołym okiem, bez bore-skopu.
Mogę przyznać...... jestem teraz naprawdę "nieśmiały" w kwestii kupowania kolejnego 527, ponieważ jestem 0 na 2.
Czy jest ktoś z nowym w pudełku 527 Hornet lub blisko, który potrzebuje pieniędzy, daj mi znać.