Niedawno kupiłem Anschutz 1403 ze lunetą Redfield Frontier 2-7x za 250 $

. Ogólny stan karabinu to 95%, a luneta jest w tak samo dobrym stanie.
Chciałbym uzyskać więcej informacji na temat tego modelu i możliwych opcji celowników mechanicznych, które mogę mieć.
Dzięki, Jesse
Nie chcę nikogo oskarżać o kradzież, ale za cenę, jaką zapłaciłeś za ten karabin w dobrym stanie, byłeś tak blisko kradzieży, jak to tylko możliwe, nie popełniając faktycznego przestępstwa!
Zielenię się z zazdrości!
1403 to juniorski lub umiarkowanie wyceniony karabin meczowy z mechanizmem 64, który jest o krok niżej od najlepszych karabinów Anschütz z mechanizmem 54 za ułamek ceny, a jednocześnie jest doskonałym karabinem. Jest to numer modelu Anschütz dla tego, co było CIL 190 w Kanadzie i Savage-Anschutz 64 Match w USA.
Do celowników mechanicznych karabin był zwykle wyposażony w mikrometryczny celownik dioptryczny Anschütz, albo topowy 6702, albo bardziej umiarkowany cenowo 6705. Szczerbinka to celownik dioptryczny 6522, który wykorzystywał wymienne wkładki dioptryczne o różnych rozmiarach. Te celowniki pojawiają się na sprzedaż na tej stronie od czasu do czasu i są powszechne na Ebayu za około 150 $ plus lub minus. (Sporo pojawia się teraz z Bułgarii. Kilka miesięcy temu dostałem późny model 6702 w stanie prawie nowym.)
Za pomocą adaptera, który wsuwa się na rowkową górę odbiornika (nr części Champions Choice 6709 $49,00), można również łatwo zainstalować różne celowniki tylne Redfield.
Nie mogę tego na pewno powiedzieć, ale wygląda na to, że w twoim karabinie brakuje bloku mocowania szczerbinki. Jego numer części Anschütz to 5550-1 lub, od Champion Shooters Supply, numer części US-ANS i kosztuje 12,00 $.